Sunday, May 4, 2014

25.-27.10.2013 EESTI FOTOKUNSTIMESS / PHOTOGRAPHIC ART FAIR




Külastasin oktoobris Fotokunstnike Ühenduse korraldatud  Fotokunstimessi. 

Näitus leidis aset Telliskivi Loomelinnakus (Telliskivi 60A) ning külastajad said vaadelda 25-kunstniku töid. Kuna kunstnikke oli palju, selekteerisin välja kaks kunstnikku, kelle tööd väga meeldisid.


*Arne Maasik 
Maasiku eesmärgiks on koorida kihtide kaupa detaile ja tungida midagi puudutamata nende asjade sisuni, mis annavad meie pilgule vabaduse edasi uurida. (www.arnemaasik.org)


Tema tehtud fotod meeldisid mulle väga, sest kunstnik oli suutnud lihtsate kaadritega tekitada vaatlejale sellise tunde nagu too seisaks isiklikult mõnes mahajäetud majas või toas. Need pildid olid ühtlasi ka minu lemmikud sellelt näituselt.









                                             












*Reimo Võsa-Tangsoo
on kunstnik, kes elab ja töötab Tallinnas. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia fotograafina magistriõppes. Võsa-Tangsoo kasutab oma töödes palju interaktiivseid elemente, vaatajal on oluline roll kunstiteoste tähenduse loomisel. Tema töödes põimuvad ikoonilised kujutised, keel, poliitika ja innovatiivsed tehnoloogiad. 



Teise kunstnikuna valisin Reimo Võsa-Tangsoo kuna miski tema töödes köitis mind. Kaadrid olid jällegist väga lihtsad, aga kunstnik oli tabanud õigeid hetki, mil pilti teha. Lisaks olid ta tööd must-valged, mis mulle kui kunstiaustajale väga meeldivad, sest vahel on võimalik must-valgelt palju omapärasemaid teoseid luua. Postitasin vaid ühe tema teostest kuna mul ei õnnestunud teistest töödest head fotot teha.


 

No comments:

Post a Comment