Friday, January 2, 2015

03.10.2014-05.10.2014 EESTI FOTOKUNSTIMESS PHOTOGRAPHIC ART FAIR

Külastasin 4.oktoobril Telliskivi Loomelinnakut, kus leidis aset Eesti Fotokunstimess.

Juba viiendat aastat toimunud Eesti Fotokunstimess on esimene kaasaegse kunsti mess Eestis. Kunstimessid on maailmas täna pea sama olulised ja populaarsed kui kunstibiennaalid ning muuseuminäitused.
Fotokunstimessi algatajaks ja eestvedajaks on Fotokunstnike Ühendus ( Foku).

Messil sai vaadata Eesti fotokunstnike värsket loomingut ja huvi korral alustada või täiendada oma isiklikku kunstikogu.


*ANU VAHTRA

Tema fotod meeldisid mulle, sest tema piltides peitus lihtsus. Ta on kasutanud reaalset ruumi ja ruumilist perspektiivi.





*ARNE MAASIK
Olles mõjutatud klassikalisest modernistlikust arhitektuurifotost, kannab Maasik eneses metafüüsikapisikut, mis väljendub puhtaimal kujul tema „Pusades” – tervet pildipinda hõlmavates raagus oksarägastikes.
Juba teist aastat järjest on mu üks lemmikutest just Arne Maasik. Mulle väga meeldib, kuidas fotograaf suudab vaatajale selle ruumi niivõrd hästi edasi anda nagu seisaks vaataja ise selles ruumis. 



*Anu Vahtra & Na Kim

Anu Vahtra lähenemise tuumas on ruum, Na Kimi huvitab objekt. Vahtra pilgu määrab geomeetria, Kimi köidab värv.  Kahe kunstniku dialoogis sündinud sarja „120409–120511” aga võib pidada käeoleva aasta tõenäoliselt parimaks fotoseeriaks.

See fotoseeria oli vist kõige omapärasem seal näitusel. Mulle meeldis, et see oli väga värviküllane ja omapärane. Kompositsioon oli väga hea, huvitav ja tabav.







Veel meeldisid mulle Karel Koplimets, Maria Kapajeva, Ott Kadarik ja Marge Monko tööd.








No comments:

Post a Comment